curtainwall (Sensorium studio part TWO)


Search. Acquire. Engage.

Search. Acquire. Engage.

Under the Instruction of Jason Kelly Johnson |  Fall 2011

Independent Project
— 
CCA's Nave space serves as the school’s main circulatory spine and as an adaptable critique space for students in various disciplines, although does not provide any private spaces or a variation of spatial quality. Light, sound, and sometimes privacy cannot be controlled between the nave and its adjacent spaces. Currently, the nave rooms are flooded with light, noise and sometimes uncontrolled public access. Using the typology of a responsive wall, which would drape from the structural beams to the floor (like a curtain), would enable the control of the penetrating elements through its adaptable macro and micro fenestrations.